THERAPEUTISCHE MASSAGE

MASSAGETHERAPIE


Na 20 jaar massage-ervaring vind ik het nog steeds even boeiend om de uniekheid van een lichaam te verkennen, de spanningen weg te kneden en zo iemand tot diepe ontspanning te brengen.

Daarnaast geef ik ook les massagetechnieken in het volwassenenonderwijs.


Meestal gebruik ik een varia aan massagetechnieken uit verschillende massagestromingen, afhankelijk van waar je lichaam of geest op dat moment behoefte en nood aan heeft.

Deze technieken zijn een combinatie van de klassieke zweedse massage, drukpuntmassage, triggerpointmassage, cranio-sacraal....


Voor mij betekent een "goede massage" een massage waarvan je de volgende dagen nog de positieve effecten merkt, zoals een afname van rug- of nekklachten, hoofdpijn en/of het ervaren van een diepere innerlijke kalmte.


In de rustgevende en sfeervolle praktijkruimte werk ik met aromatische natuurlijke massage-olie.

Een  verstelbare massagetafel zorgt ervoor dat ik elk deel van je lichaam in de optimale positie kan masseren. Heb je het snel koud tijdens een massage? Een verwarmde ondermatras houd je behaaglijk warm tijdens de massage.

 

Kom je voor de eerste keer? Dan hebben we eerst een kort intake gesprekje zodat ik mijn massage volledig kan afstemmen op jouw wensen en noden.Je kan je massage online  boeken via de "BOOK NOW" knop,

(maar je mag me uiteraard ook altijd een een mailtje sturen)
 
 

 

Wens je iemand anders blij te maken?

Er zijn ook GESCHENKBONNEN verkrijgbaar.

Deze kunnen per post/mail worden toegezonden.

HOLISTISCHE ONTSPANNINGSMASSAGE

Bij deze ontspanningsmassage speelt zowel de kennis van de westerse gezondheidszorg als de oosterse filosofie een belangrijke rol. De mens is hierin een dynamisch geheel van lichaam en geest (= holistische benadering). Naast het lichamelijk aspect wordt ook het geestelijk niveau in de massage betrokken. Handgrepen en kneden gericht op de spieren ( klassieke zweedse massage) worden afgewisseld met schuddingen en ontspannende aanraking die met name gericht zijn op de energie (cranio-sacraal massage). Ook het hoofd, nek en schouders komen uitgebreid aan bod omdat dit de typische stresszones zijn waar veel blokkades zich manifesteren. De masseur integreert techniek met intuïtie en werkt afgestemd op de energie van de cliënt. Evenwicht wordt hersteld en ontspanning wordt ervaren op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. De behandelingen kunnen zowel preventief (ontspanning of stimulatie) als op specifieke klacht toegepast worden. De massage wordt met warme etherische oliën op de blote huid uitgevoerd.

 

Geschikt voor/bij: stressklachten (hoofdpijn, chronische vermoeidheid, spierspaning), vermoeidheid en spanningen verdrijven, bevordering van de afvoer van vocht en afvalstoffen, algehele of lokale ontspanning/stimulering/activering, spierverhardingen, spierpijn en spierkramp.

 

30 min : 35euro       50min : 55euro          60min: 65euro          75min: 75euro           90min: 85euro

RUG-NEK-SCHOUDERMASSAGE

Veel mensen ervaren spanningsklachten in de nek en de schouders. Pijn rond de schouderbladen en vastzittende nek- en schouderspieren wordt vaak genoemd en zijn vaak het gevolg van spanning en/of een verkeerde werkhouding (bijvoorbeeld het te lang achter de computer zitten). Deze massage concentreert zich daarom vooral op de rug en met name op het bovenste deel ervan. Door middel van strijkingen en intensieve knedingen worden de spieren losgemaakt en afvalstoffen afgevoerd. Afhankelijk van de aard van de klachten kan deze massage worden aangevuld met een ontspannende hoofdmassage. In geval van hardnekkige klachten kunnen meerdere behandelingen wenselijk zijn.

 

30 min : 35euro          50min : 55euro            60min: 65euro           

 

 

HOTSTONE MASSAGE

Hotstone massage is een intense warmtemassage die een weldaad is voor lichaam en geest. De hitte en de 'druk' van de zachte, ronde basaltstenen dringen diep door in de spieren. Na een legging van de hot stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en olie. De massage zorgt voor een diepe relaxatie en bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel  worden gewerkt, wat de massage effectiever maakt. De hot stone massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, stimuleert de organen en brengt het lichaam in balans. 

Met name geschikt voor/bij:

• verdrijven van spanningen

• stress & vermoeidheid

• spierpijnen

• gewrichtspijnen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)

 

50min : 55euro            60min: 65euro            75min: 70euro             90min: 80euro

ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Zwangerschap is een van de meest bijzondere, maar tevens ook één van de zwaarste periodes in een vrouwenleven. Een lichaamsmassage is een uitstekende manier om enkele zwangerschapssymptomen, zowel op lichamelijk als op mentaal vlak, te verlichten zodat men optimaal kan genieten van de zwangerschap. Een behandeling van 1 uur kan reeds wonderen verrichten. Vooral rug, schouders, benen, enkels en voeten verdienen deze dagen extra aandacht.

 

De massage gebeurt op een massagetafel, met de ondersteuning door de nodige hulpmiddelen. Tijdens de behandeling wordt steeds de best mogelijke houding uitgekozen, een goede lig- of zithouding zijn noodzakelijk voor een optimaal resultaat. Uiteraard wordt de massage aangepast naargelang specifieke klachten of problemen (een intake gesprek gaat vooraf aan de massage).

Voor deze massage wordt een neutrale olie gebruikt, zonder toevoeging van etherische oliën.

 

Tip voor papa's in wording: wilt u de aanstaande mama eens flink verwennen, dan kan dat perfect met een cadeaubon ! Succes gegarandeerd!

 

50min : 60euro            60min: 65euro            75min: 75euro             


 

MAMASSAGE

Een massage voor de zwangere vrouw én haar partner, inclusief mini-cursus masseren !

De mama in spé wordt heerlijk verwend met een aangepaste zwangerschapsmassage en de toekomstige papa kan kiezen tussen een holistische- of een hotstone massage. Daarnaast worden er tips gegeven en massagetechnieken aangeleerd die nadien thuis en tijdens de bevalling toegepast kunnen worden (ter ontspanning en om pijn te verlichten).

 

Tip voor papa's in wording: wilt u de aanstaande mama eens flink verwennen, dan kan dat perfect met een cadeaubon ! Succes gegarandeerd!

 

 

tarief: 110 euro (50 min zwangerschapsmassage & 50 min ontspanningsmassage voor de toekomstige papa)

ZORGMASSAGE

Hierbij ontvangt u een zeer lichte massage.  De techniek werd speciaal ontwikkeld voor oncologische patiënten, maar is ook geschikt voor mensen met fybromyalgie, een andere chronische ziekte of voor ouderen. 

 

De massage biedt je rust en laat je gewoon jezelf zijn, los van een ziekte die je met je meedraagt of droeg. Mensen ervaren deze massage vaak als verrijkend, het neemt spanningen weg en het helpt om je lichaam terug te aanvaarden.

Niet enkel indien je volop in een medisch behandeltraject zit maar zeker ook als je in de nazorg bent beland, heb je deugd van dit ontspanningsmoment.

 

De massage wordt steeds aangepast aan je persoonlijke situatie en er wordt voldoende tijd voor een intakegesprek voorzien.

 

50min : 55euro            60min: 65euro            75min: 75euro             90min: 85euro

WORKSHOP PARTNERMASSAGE

Wil je samen met je partner, vriend of vriendin leren om een prettige massage te geven?

In deze 3 uur durende workshop leer je elkaar een professionele massage geven.

 

Partnermassage oefen je op elkaar, zonder andere cursisten. Een goede massage komt tegemoet aan een van de meest fundamentele behoeftes: warm, respectvol en liefdevol aangeraakt te worden. Een laagdrempelige manier met de basisprincipes en basistechnieken van de intuïtieve massage.

Je bepaalt zelf de dag en tijd in overleg. Bijvoorbeeld op vrijdagavond, zaterdag of zondag ochtend/middag/avond, maar dit kan ook tijdens de week.


Deze workshop is bedoeld als een eerste kennismaking met intuïtieve massage. De nadruk ligt op het praktisch oefenen van de basistechnieken en je krijgt voldoende bagage mee om een massage van ongeveer één uur te kunnen geven, met aandacht voor de opbouw van de massage en je houding: de Massage Basics! Je krijgt ook een syllabus mee om thuis verder te oefenen.

Zo leer je masseren met plezier! Aanraken, aangeraakt en " geraakt " worden

 

85 euro per persoon (incl. syllabus, drankjes)

(Deze workshop kan je niet online reservereren, stuur een mailtje naar thalia@zen-enzo.com)