MINDFULNESSTRAINING


                    Mindfulnesstraining


Tijdens deze individuele training ontdek je hoe mindfulness jou meer grip kan geven op stress, angst, verdriet, piekeren en/of depressieve gevoelens.

 

Mindfulness is, in tegenstelling tot wat vele mensen denken, helemaal niet "zweverig", integendeel, je leert om met een open houding aanwezig te zijn in het hier en nu (de realiteit dus) zonder je erdoor te laten overweldigen of meeslepen.

 

Het is ook geen formule om "snel" gelukkig te worden. Mindfulness leert jou wél om de dingen die zich aandienen (ook onaangename) beter te aanvaarden en te plaatsen.

Deze aanvaardingen en acceptatie leidt tot een innerlijke gemoedsrust en minder stress, misschien wel de ware definitie van geluk.

 

Het is een AANDACHTSTRAINING waarin we voornamelijk onze geest trainen om diens afdwalingen, foute interpretaties onder onze bewuste aandacht te brengen waardoor je meer keuzevrijheid ervaart over hoe je op de dingen reageert en hoe je met je emoties omgaat.

Enkel lezen of filosoferen over mindfulness is dus niet voldoende, mindfulness is iets dat je enkel leert door te ERVAREN.

 


 Ook gaan we op zoek naar onze energiegevers en energievreters en hoe we deze balans eventueel kunnen herstellen.

 

De training bestaat uit 8 weken waarin we wekelijks een afspraak (75 min) maken om samen de oefeningen aan te leren, theoretische achtergrond te kaderen én jouw opgedane ervaringen te bespreken.

 Reken erop dat je tijdens deze 8 weken dagelijks 45 min dient uit te trekken om je mindfulness oefeningen te doen en te mediteren.

Nadien is 20 min per dag voldoende.

 

Hieronder een filmpje van 'Thich Nhat Hanh' en 'Jon Kabat-Zinn', de grondleggers van de mindfulness. Zij leggen haarfijn uit wat mindfulness is én niet is.

Mindfulness ofwel 'De juiste aandacht' is één van de acht stappen van het achtvoudige pad van het boeddhisme. Deze acht stappen uit het onderricht van de Boeddha zijn acht waardevolle lessen die helpen om lichter en gelukkiger in het leven te staan. 'De juiste aandacht' speelt in de boeddhistische meditatie een grote rol.


Dit aanleren bestaat uit oefeningen die gericht zijn op het aanwezig zijn in het hier en nu , de verkenning van onze geest en diens onrust, het ontdekken wat ons lichaam ons probeert te vertellen. Dit doen we voornamelijk aan de hand van verschillende meditaties die dicht aanleunen bij de traditionele Vipassana meditatie (inzichtsmeditatie).

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mediteren (ook al is het maar 20 minuten per dag) een positieve invloed heeft op onze hersenen. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat ? Kijk dan even naar het filmpje 'Buddha Bites' onderaan de pagina.


Wenst u meer informatie omtrent mindfulness of wenst u een afspraak te maken ?

Aarzel dan niet contact op te nemen: thalia@zen-enzo.com


Tarief : 450euro (8 x75 min, inclusief syllabus, telefonisch intakegesprek).

(Indien u met 2 of 3 personen de training wenst te volgen , krijgt u per persoon 30% korting.

Hou er dan wel rekening mee dat u steeds samen dient te komen naar de afspraken.)